This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Különböző húsok, 60 °C, 50 óra

Irodai szuvid kóstolás, olyan húsokat kerestünk, amiket azonos hőfokon, azonos ideig érdemes készíteni. Végül két szelet marha tarja, bárány nyak, csülök és kicsontozott oldalas lett. A báránycsülkökön volt egy kis Ras el Hanout, a többi bárányon pár rozmaring levél, a marhán csak só.

Mivel nincs tűzhely az irodában, ezért a szuvid utáni rápirítást csak elektromos grillel (marha tarja) illetve egy konyhai lángszóróval tudtuk megoldani.

Advertisement
Illustration for article titled Különböző húsok, 60 °C, 50 óra

Tanulságok:

  • A marha tarja elég főtt hús jellegű lett, talán vastagabb szeletekkel és agresszívabb kéreggel kell legközelebb próbálkozni.
  • A báránycsülkök textúrája nagyon furcsa, sűrű péphez hasonlító lett. A Ras el Hanoutból semmit nem lehetett érezni. Az 50 óra lehet, hogy túl sok.
  • A kicsontozott, felcsavart bárány oldalas bár szinte csak zsír volt, nagyon érdekes textúrája, és finom íze volt, a második legfinomabb hús volt nekem.
  • A bárány nyak volt talán a legjobb, a rozmaring teljesen átjárta az egész húst, és az állaga se volt annyira pépes, mint a csülöké.
Advertisement
Illustration for article titled Különböző húsok, 60 °C, 50 óra
Illustration for article titled Különböző húsok, 60 °C, 50 óra

Share This Story

Get our newsletter