This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Sertés szűzpecsenye baconbe csavarva, 62 °C, 2 óra

Illustration for article titled Sertés szűzpecsenye baconbe csavarva, 62 °C, 2 óra

Korábban 57 fokon csináltam csak bacon nélkül ezt, de a rare állag nem mindenkinek tetszett a családban. Ez a 62 fok jó kompromisszumnak tűnik. Két zacskó készült, az egyikbe kakukkfüvet, a másikba rozmaringot raktam, ezen kívül csak só volt. Befejezés serpenyőben, vaj és olíva olaj, illetve hozzáöntöttem a zacskókban maradt levet is.

Advertisement
Illustration for article titled Sertés szűzpecsenye baconbe csavarva, 62 °C, 2 óra

Tanulságok:

  • A zöldekből sokat nem lehetett érezni, valószínűleg a kevés idő miatt. Viszont emiatt nem főzném tovább, mert az szerintem már rontana a hús állagán. Esetleg meg lehet próbálni a szalonnán belülre rakni?
  • A végén a forró vajhoz hozzáöntött zacskóban maradt lé nem volt jó ötlet. Azt hittem, hogy főleg olvadt zsír lesz benne, de nem: azonnal durván fröcskölni kezdett az egész, valószínűleg eresztett valami vizet a hús.
  • A bacont nem sikerült mindenhol ropogósra pörkölni, legközelebb konyhai lángszóróval próbálkozom.
  • Hiányzott valami szósz, ötlet: a zacskóban maradt levet valami fehérboros, fűszeres lével besűríteni. Esetleg gombás szósz külön készítve.

Share This Story

Get our newsletter